"Choose the job you love,
and you will never have
to work a day in your life!"

Deze inspirerende woorden van Confucius vatten het antwoord op mijn zoektocht naar innerlijke rust en tevredenheid perfect samen.

 

Als kind wilde ik het al weten: "Hoe zitten wij in elkaar... zowel fysisch als psychisch?"  

En toch, koos ik gedurende lange tijd voor een ander pad.  En hoewel ik "alles" had om gelukkig te zijn, miste ik "iets"... 

En daar begon mijn zoektocht...

 

De Dru-yogalessen die ik gedurende meerdere jaren wekelijks bij Josine Vissers van ‘Eve-naar’ volgde, deden me deugd. Dankzij yoga ontdekte ik ook dat ik voortdurend "in mijn hoofd zat" en nog weinig contact met mijn lichaam had.  

"Iets" in mij (intussen weet ik dat het "mijn intuïtie" was) vertelde me dat Mindfulness een goede aanvulling zou zijn op yoga, om mijn "body & mind" beter op elkaar af te stemmen.  Het logische gevolg was dat ik me verdiepte in literatuur over het onderwerp (Jon Kabat-Zinn, Edel Maex, Thich Nhat Hanh, Eckhart Tolle, ...) én uiteraard het 8-weken Mindfulness-Based Stress-Reductieprogramma volgde aan het Instituut voor Aandacht en Meditatie van David Dewulf, aangevuld met vervolgsessies. 

 

Maar het smaakte naar meer!  Ik wilde weten hoe het kwam dat yoga zo'n impact op me had.  Ik wilde niet alleen de yogafilosofie beter leren kennen, maar ik wilde ook weten hoe ikzelf de verschillende yogahoudingen (asana's) perfect zelfstandig en op een veilige manier zou kunnen uitvoeren, opdat ik mijn lichaam en bijgevolg ook mijn geest, optimaal zou kunnen dienen.

En zo kwam ik terecht bij Joachim Meire, stichter van "de Yogaloft" te Brugge en organisator van het Navanadi yogafestival, bij wie ik de gecertificeerde opleiding "The Art of Teaching Yoga" (200 uren) volgde.

Uiteraard ben ik ook nadien nog mijn yogapractise blijven verfijnen door regelmatig lessen en workshops bij binnen- en buitenlandse teachers te volgen, waaronder Joachim Meire, Marcel Van De Vis, Chris K. Courtney & Maya Devi Georg, Kathryn Budig, Taylor Harkness, Marc St. Pierre... en het lijstje zal wellicht nog veel langer worden.

 

Het is ook dankzij de yoga en de mindfulnesstraining dat mijn zelfvertrouwen groeide en dat ik steeds dichter bij mijn "levenstaak" kwam en ik besliste om de 3-jarige gecertificeerde opleiding tot gezondheidscoach te volgen.

Gedurende het eerste jaar werd ik helemaal ondergedompeld in een bad van anatomie, fysiologie, pathologie, pschychologie en psychopathologie en werd mijn honger naar kennis over "de Mens" enerzijds wat gestild, maar tegelijkertijd ook aangewakkerd.  Immers, hoe meer ik "weet", hoe meer ik besef dat er nog zoveel is wat ik nog niet weet.  En dat vertaalt zich in het verslinden van boeken over gezonde voeding, beweging, ontspanning, stressreductie, slaap, enz...

En ik geniet ervan! Het gevoel te groeien en weten dat je steeds kan blijven groeien, is volgens mij de sleutel tot "geluk".

 

Wat nog mooier is, is dat ik de kans kreeg om mijn opgedane kennis door te geven:  enerzijds als gezondheidscoach, waarbij ik mensen op weg help naar een gezonde geest in een gezond lichaam... naar geluk... , en anderzijds als docent bij Syntra Hasselt en Leuven voor de opleidingen gezondheidscoach en welnesscoach.

Vanaf het ogenblik dat ik door Syntra gecontacteerd werd om er zelf te doceren, gaf ik mijn administratieve job in de financiële sector op en kon ik ervaren hoe een job je energie kan geven, in plaats van energie te vreten. 

Ik werd echter algauw gezegend door een steeds toenemende interesse voor mijn yogalessen, waardoor ik besloot om mijn uren als docent bij Syntra in te ruilen, om zodoende meer yogalessen te kunnen aanbieden.

 

Intussen werd ik bovendien mama van Vlinder.  Dit bijzonder transformerende avontuur, gecombineerd met de overtuiging dat kinderen yoga en mindfulness al met de paplepel zouden moeten toegediend krijgen (op de schoolbanken), maakte dat ik de gecertificeerde opleiding "Holistische Kinderyoga" bij Arterre (Philip Bouvy en Simone de Groot) ging volgen, en ik ben er zeker  van dat ik ook hier nog een vervolg aan zal breien...

 

Dit is - tot nu - mijn professionele levensverhaal, waarin ik geleerd heb te genieten van het hier en nu, want... zoals Shakespeare zei: 

"Yesterday is history
Tomorrow is mystery
Today is a gift…
it is called PRESENT!"